Det går inte riktigt som jag ville

Det var värre än vad jag trodde med Eddie efter att han blev jagad.. I lördags åkte jag till hundöarna innan jobbet för att träna honom lite på andra hundar, främst stora hundar. Det gick verkligen skit och varenda stor hund som luktade på honom blev han tokrädd och skällde och skrek på. Jag vet inte vad jag ska göra? Han är ju rädd och inte elak på något sätt.. Vi tog bara ett varv runt ön och påväg ut kommer en Jack Russel springandes mot Eddie och ska lukta på honom och allt går bra fram tills att den kommer fram till mig och vill hälsa och komma upp i knät. Jag böjer mig ner för att hälsa och Eddie kommer också fram och vill till mig, ja vad händer då, Eddie börjar bråka med henne för att hon vill upp till mig. Hon blir jätte arg och 2 sekunder senare bråkar de ordentligt, sliter i Eddie för att det är han som började och de slutar bråka. Vet inte riktigta vad jag ska göra, står still en stund för jag vill inte avsluta hundöarna med hundbråk för Eddie. De luktar på varandra igen och blir vänner ganska snabbt och vii åker hem sen. Behöver hitta någon bra hundkurs som kan hjälpa mig och Eddie.
 
 
Eddie och Jack Russeln.
 
 
/ Leila Abou-Dabous

Träningsdags!

Yeap nu kör vi! Från och med imorgon så är det träning 6 dagar i veckan. Buggo kommer snart och jag ska då planera mitt träningsschema tillsammans med honom. Jag vill ha ett veckoschema och köra efter det varje vecka!
Mitt främsta mål med träningen är att jag ska få en riktigt stark kropp! Sen har jag önskat mig magrutor väldigt länge så det satsar jag också på!
Känner mig peppad! Det är när jag sätter upp sånt här och verkligen bestämmer mig ordentligt för något då gör jag det! Jag kommer att ta före och efter bilder såklart, det är väl främst då man ser den riktiga skillnaden. Har ju tränat mycket innan och redan skaffat mig ganska mycket muskler i kroppen men jag har mer jag vill förbättra och det kommer att synas på bilderna. Åker snart utomlands och då vill jag känna mig fit!:-)
 
Eddie idag på espresso house, fika med Melissa!
 
 
/ Leila Abou-Dabous

Privatekonomi

Ja, vad ska man säga om pengar, finns en hel del som jag tänkt på, på sistone.
Hur får man till det i ett inlägg igentligen? Jag hör hur minta tankar tänker väldigt bra men formulerar dåligt i skrift! 
Jag har alltid varit intresserad av privatekonomi, sen ett par år tillbaka har jag lusläst varenda forum, hemsida och bloggar om privatekonomi just för att jag tycker det är så himla spännande.
Det jag tycker verkligen är intressant är hur folk gång på gång totalsabbar sin privatekonomi. Och hur lyckas man med det undrar ni nu? (Eller så är ni fullt medvetna om det) Jo man köper in allt onödigt skit man inte behöver, äter ute så ofta det bara går och tar en massa dyra privatlån för att finansiera sin resa, bil, tv etc etc, ja you name it! Lyxfällan är ett av mina favoritprogram, jag har säker sett vartenda avsnitt nu. Men känner att jag börjar tröttna nu då alla avsnitt är i princip likadan fast med nya människor. Men iallafall där ser man hur de lyckas förstöra allt så enkelt. Hur kan det vara så himla svårt att hålla ihop pengarna?  Vi säger såhär, du har en medellön på 20 000:- efter skatt , hmm jag kanske är för snäll med lönen? Vi säger att du får ut 18 000:- istället, på ett heltidsjobb!
Du har givetvis en hel del som ska betalas varje månad, vi kan ta mig som ett exempel! Jag betalar:
  • Avgift (vi har bostadsrätt) 3069:-
  • El 300:-
  • Mat 2500:- 
  • Gym 199:-
  • Mobil 500:-
  • Bensin 2000:-
  • Hundförsäkring 340:-
  • Övrigt 500:-
 
Totalt 9408:-   Minus 18000:- är lika med 8592:- över som kan sättas sprätt på! (om detta var min månadslön)
 
Jag har SJÄLVKLART fördelen att bo tillsammans med en partner så vi kan splitta på allt, han betalar till banken och bredband, ungefär lika mycket som jag betalar till hemmet. Och vi har inga barn (och då inget barnbidrag heller).
Det är såklart svårare när man bor själv, men oftast så är det den typiska "svensson" familjen som sitter på lån upp till örona. Gång på gång belönar man sig själv utan att man har förtjänat det.
Vill du ha en ny bil, spara ihop det ett par månader och köp bilen. Har du inte råd med en helt ny bil, jag då kanske man inte köper den, bara av det enkla sättet över att du inte har råd med en ny bil. Det är inte svårare än så och alla förstår nog det, men väljer att se bort istället.
 
Jag vet inte riktigt vad jag vill komma fram till med det här inlägget mer än att, tänk till en extra gång nästa gång du drar kortet. Är det nödvändigt att köpa det du vill ha just nu just då?
Ett tips är att ta ut pengarna och betala cash, då känns det verkligen som att man "förlorar" sina pengar!
Dela upp pengarna i fyra kuver, en för varje vecka och håll er till det! Det är kul att spara och speciellt när man börjar se att det växer. Man får en sån motivation att fortsätta. Och jag lovar att det är så mycket svårare att betala en helt ny bil på ihopsamlade pengar än på kredit.
 
Ha en awesome kväll, fick nästan ingen sömn inatt så nu ska jag duscha och hoppa rakt in i sängen! Kram <3
 
 
 
/ Leila Abou-Dabous
 
 
 
Visa fler inlägg