Chiang Mai

Nu är vi framme i Chiang Mai! Flyget från Bangkok hit tog ungfär 1 timme och 15 minuter, så det var inte alls så farligt! Anledning till varför vi kom är för att de har ett center här för rescue elefanter som vi ville besöka. Att åka på de här vanliga turistridningarna på elefanter är bara hemsk. Det finns allt för många klipp där man ser hur de misshandlas och tvingas ridas runt på och hur psykiskt sjuka de blir. Nej usch det är bara för hemskt.
Så igår åkte vi till ett center  där elefanterna blivit räddade från såna usla förhållanden. 
De har en stor fin hage där de får leka, äta och bada som de vill. Det märktes av deras "tränare" att elefanterna gjorde lite som de ville, de lyssnade inte speciellt mycket på de utan gick där de ville och åt vad de ville!
Det var kul förutom att det var cirka 15 grader ute men det vägde upp när vi fick se dessa vackra majestetiska varelser.
 
Idag är det ännu kallare här i Chiang mai haha, cirka 14 grader och regn.. Så idag blir det inte så mycket utomhusaktiviteter eftersom ingen av oss har ens en regnjacka med oss. Vi flyger tillbaka till värmen i Bangkok imorgon och shoppar det sista och åker sedan hem tidigt på morgon på torsdag. 
 
Vackra djur!
 
 
 
 
/ Leila Aboud-Dabous