Kurs

Idag har hela dagen tillbringats på förlossningskurs på danderyds sjukhus tillsammans med mama mia (där jag går till barnmorskan). Jag och Buggo har faktiskt lärt oss en hel del(även fast han höll på somna emellanåt) eller ja, jag har nog lärt mig mer än honom. Det känns verkligen bra just nu även fast barnmorskan som höll i kursen pratade väldigt mycket om smärtan att föda, smärtlindring, bristningar, klippning m.m så är jag inte alls nervös! Jag ser verkligen fram emot mer och mer av den här lilla varelsen som ska komma till livet! 
Statusen på graviditeten just nu är att jag inte alls har så ont i ryggen längre och kan gå normalt det är inte som innan där jag i princip haltade fram. Det enda riktiga jobbiga är att man inte kan sova norrmalt, jag vrider och vänder på mig ganska mycket i sängen för att hitta en någorlunda skön ställning innan jag kan sova. Vaknar man upp tidigt på morgonen som jag gjorde idag (05.00!!) Så kan man glömma att man somnar om :) Men det är inte långt kvar och jag är rätt så säker på att allt det här kommer vara så värt det i slutändan!
 
 
Jag har fått lite spunk på bebisfiltar! Har inte köpt hem någon ännu, men det känns som att det är något jag kommer slösa pengar på när pluttan kommer! Kolla dessa såå himla fina! :)
 
 
 
/ Leila Abou-Dabous
 

Försäkringskassan

Ja vad gör man dessa dagar som de här, när man är ledig så ofta? I skrivandets stund så är klockan 14.34 och jag har tagit en promenad med Eddie, sminkat mig, lagat mat och kollat på ett avsnitt av lyxfällan. Inte jättemycket av någon anledning, borde ha hunnit med mer men men jag orkar inte stressa längre utan får ta varje dag som det går. Jag småpillar lite på hemsidan (som dröjer) kollar runt lite på nätet och försöker att iallafall inte slösa bort dagarna på att inte ha gjort något vettigt alls.
 
Jag ska försöka pilla lite med hur jag ska ta mina föräldradagar, det är en hel djungel det där med hur man ska göra och hur många dagar man ska ta för att få en någorlunda vettig inkomst varje månad. Nu har jag gravidpenning så jag ska få min första utbetalning från försäkringskassan imorgon eller på måndag? Hur mycket jag ska få är också så ett frågetecken då man får ut gravidpenning för 50 dagar uppdelat på 2 månader(tror jag) 80% av lönen. Så jag är helt förvirrad och får nog vara glad att jag inte är ensamstående eftersom det lär nog inte klirra in många kronor på kontot. Förhoppningsvis blir detta bra i slutändan! :)
 
 
 
 
/ Leila Abou-Dabous

5 veckor kvar!

Vecka 36+0 nu, helt sjukt att det bara är 5 veckor kvar nu! Då förändras verkligen livet på riktigt, då finns det en liten plutt som man måste anpassa sig helt till. Lite skillnad med hunden då man kan lämna iväg honom ett par dagar om man ska göra något, men med barn så är de alltid med dig!
Haft en bättre måndag och tisdag än vad min söndag var, umgåtts med hans familj ena dan och min familj ena dan. Så det har inte bara varit och slappa hemma och det känns skönt när man faktiskt gör något.
Jag tror att man behöver det här att klä sig, sminka sig och bara alllmänt göra sig iordning för att gå ut och göra något. Det blir alldeles för slappt annars och det segar ner dagen extremt.
 
Kass bildkvalite och bild överhuvudtaget. Fan måste beställa hem en ny telefon snart.
 
 
 
/ Leila Abou-Dabous
Visa fler inlägg