Spara!

Det har visat sig vara att man blir ganska ekonomisk när man är mammaledig. Jag vet inte hur det är för andra men för mig har det blivit så. Med tanke på att jag är hemma hela dagarna och riktigt inte har vågat mig ut ordentligt med Celinne förutom när vi ska hem till våra familjer så har det knappt blivit något handla. Tidigare småhandlade jag vääldigt ofta, jag skulle bara köpa typ bröd och där drog jag 300:- från kortet eftersom det var så mycket annat som jag tydligen också behövde. Nu storhandlar jag enbart när Buggo passar henne, då passar jag på att köpa allting som jag behöver och får utgå resten av veckan på det jag har hemma. 
Jag kan självklart gå och småhandla med Celinne men det är ju ett litet projekt att se till att hon har ätit och blöjan är ren så att hon inte står och gallskriker mitt i Ica. Är det något jag hatar så är det att bli stressad när jag handlar för då handlar jag fel och glömmer bort saker. Samma sak när det gäller att äta ute, hon måste vara trött om jag  ska sitta i en resturang och äta med tanke på att vagnen inte rör sig i en resturang som det gör ute i en promenad då sover hon oavsett. 
Nej men på sistone så har jag blivit mycker mer ekonomiskt med annat också så det gäller inte enbart maten. Det känns så mycket roligare att se våra sparpengar växa! Tanken är ju att vi ska köpa en stor lägenhet eller en villa inom en snart framtid så det gäller ju att ha en hel del pengar för det också! 
 
Men Celinne växer och jag kommer att lära mig mer hur vardagarna kommer funka med henne och snart är det sommar så det blir mycket mer tid utomhus och troligtvis kommer det "kosta" mer. Men det gäller ändå att hitta en balans och leva samtidigt som man kan spara! Jag är ganska duktig på att ta med mig, dricka, mackor och annat gott när jag hänger ute en hel dag. Och med en barnvagn som jag kan fylla på ordentligt med saker så kommer det inte vara några problem!
 
 
 
 
 
/ Leila Abou-Dabous